luni, 12 octombrie 2009

Masina timpului geologic

Sambata, in ideea de a face ceva diferit si a mai invata cate ceva, am dus copii la unul dintre programele Muzeului National de Geologie, "Masina Timpului Geologic".

Pentru a ajunge la "Coltul copiilor", amenajat la subsol, trebuie sa treci printr-o camaruta intunecata, cu multe cristale, in care albul de pe bluze devine - un deliciu! - fosforescent.

Sedintele au loc intr-o camera decorata specific, dotata cu masute si scaunele, fiecare dureaza circa o ora si jumatate si incep cu o proiectie - lectie interactiva despre o era geologica, urmata de o aplicatie practica, tip arts&crafts.

Sambata asta a avut loc prima oprire a masinii timpului, asa ca au vorbit despre precambrian, dupa care copii au primit planse cu vietuitoare din acea era, pe care le-au pictat cu acuarele si au lipit cate ceva pe ele.

Copiilor le-a placut, la sfarsitul sedintei, cand i-am preluat, erau entuziasmati de-a binelea, Cristi ne-a spus ca "este ca la gradinitaaaa!!!", iar una dintre cele doua doamne care au prezentat lectia ne-a spus ca Radu a pictat cu o incantare iesita din comun. Ne-am zis ca e de bine. :-)

Cat au stat ei acolo noi am mers vis-a-vis, la MTR, mai intai la Carturesti si mai apoi pe terasa Clubului Taranului.

N-a fost rau deloc, mai repetam figura.

Niciun comentariu: