joi, 5 februarie 2009

Toata lumea rade, canta si danseaza!

Si scrie!

Probabil ca inca si pe hartie, dar cu siguranta la calculator. Nu ma gandesc acum la scriitori, ci la tot omu' care stie sa scrie si sa tasteze si vrea sa se exprime si in scris.
Pe net, de exemplu, scrie oricine are timp si chef. Toata lumea care se respecta si are net forumeste, blogareste, trimite e-mailuri etc. Macar putin, in functie de timpul disponibil. Totul e gratis (in afara de abonamentul la net, desigur) si la indemana. Pac-pac! In maxim 10 minute ai blog. In cel mult 5, esti membru pe un forum. Si tot asa. Tot ce-ti ramane de facut este sa te apuci de scris. E usor si la indemana - tentatia e mare.

Natural, toti avem ceva de spus, ceva de comentat vis-a-vis de ceea ce este in afara si inauntrul nostru la un moment dat si de ce nu ne-am asterne si in scris parerile, gandurile, trairile? Poate ai chef sa vorbesti cu cineva si n-ai cu cine in clipa aia? Nu-i nimic, scrii despre asta si macar asa, te descarci. Si, cine, stie, poate mai tarziu o sa-i si arati cuiva ce-ai scris. Fie si doar tie, cel de peste cateva luni, un an sau mai mult. :-)
Toti gandim - sa scriem despre ce, poate asa, gandurile se cristalizeaza si capata mai multa claritate.
Toti avem amintiri pe care vrem sa le pastram, pentru mai multa siguranta, si in afara memoriei noastre personale.
Multi avem si chef de socializat. Avem intrebari si raspunsuri. Bucurii si suparari. Hobby-uri si diverse interese. Fotografii pe care vrem sa le aratam lumii.
Sau, pur si simplu, avem chef de batut campii (si) in scris. :-)

In plus, pentru cei care au stil si apetenta pentru scris asta este un mod de a avea public fara toata agitatia aferenta publicarii clasice (absolut necesara in cele din urma, acolo unde este cazul). Un mod de a testa publicul, de a-si da seama de plusurile si minusurile scriiturii sale in ochii cititorilor.

Indiferent de motive, lumea scrie si iar scrie. E ceva rau sau nelalocul lui in asta? Normal ca nu. Era doar o constatare. :-)

Eu una nu m-as fi apucat de vreun jurnal sau orice altceva pe suport de hartie pentru nimic in lume, dar asa... Dar asta probabil si pentru ca eu sunt mai degraba in tabara cealalta, cea a cititorilor. :-)

Niciun comentariu: