vineri, 31 octombrie 2008

Irish Halloween food

Drept urmare.

Colcannon



Ingrediente:
900 g cartofi, taiati cubulete
450 g varza verde si creata, tocata
200-250 ml lapte
2 fire de praz/o legatura de ceapa verde, tocate
unt
sare, piper
nucsoara (optional)
patrunjel

Cartofii se fierb si se fac piure cu putin unt si lapte. Se caleste prazul/ceapa verde in unt, se adauga varza tocata si se caleste si ea. Se amesteca varza calita cu piureul, se adauga sare si piper dupa gust (optional si nucsoara) si patrunjel proaspat tocat.
Uneori se mai pune si bacon, uneori se face si ceva gen supa, dar, la baza, cam asta este.

Boxty

Ingrediente:

225 g cartofi, cruzi, dati pe razatoare
225 g cartofi fierti si zdrobiti
1 ceapa, taiata marunt
225 g faina
1 lingurita praf de copt
2 oua
lapte
sare, piper

Cartofii, rasi si piure, se amesteca cu ceapa maruntita. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale usor batute si se amesteca bine. Apoi se adauga lapte astfel incat amestecul sa fie ca o smantana. Se ia cu lingura cate putin din amestec si se frig "chiftelutele" in tigaie sau pe grill. Cred ca se pot face si la cuptor.

Bairin break

Ingrediente:

450 g faina
50 g unt
450 g stafide
1 lingurita drojdie uscata
225 lapte cald
50 g zahar
112 g coaja de lamaie si portocala
1 lingurita scortisoara
un praf de nucsoara
un praf de sare
2 oua
1 inel :-)

Laptele se incalzeste si se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si cu drojdia. Se lasa pentru o vreme intr-un loc caldut.
Intr-un vas se amesteca faina, sarea si condimentele, apoi se adauga untul si restul de zahar. Dupa ce sunt bine amestecate se adauga laptele cu zahar si drojdie si ouale si se amesteca bine, bine totul. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca. Inelul se ascunde in aluat. :-)
Aluatul se pune intr-o forma unsa si tapetata, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc cald.
Se coace cam o ora la 200 C.

Niciun comentariu: